Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
<

Eshop

Δείτε τις μοναδικές δημιουργίες της Desme από ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες.Χειροποίητα κοσμήματα κατασκευασμένα με φαντασία και αγάπη, αντανακλούν την υψηλή αισθητική κρατώντας ταυτόχρονα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.Απολαύστε τα μαζί μας!

Η Τέχνη δεν υπάρχει για να καταγράφει σαν μεγάλος καθρέφτης όλες τις περιπέτειες, τις παραλλαγές, τις ατέλειωτες επαναλήψεις της Ιστορίας.

Υπάρχει για να δημιουργεί τη δική της Ιστορία...

Μίλαν Κουντέρα.

Το κόσμημα ήταν και είναι μία μορφή τέχνης που εξελίχτηκε ιδιαίτερα τον εικοστό αιώνα, και όπως κάθε είδος τέχνης, έτσι και αυτό επηρεαζόταν και συνεχίζει να επηρεάζεται από τα κινήματα του αιώνα αλλά και από τις τάσεις της μόδας. Το κόσμημα, εκτός από κύριο οικονομικό συστατικό της κοινωνίας μας, προκαλεί από μόνο του μια ακαταμάχητη έλξη - ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό - και προσδίδει υψηλό κύρος. Συχνά ο σχεδιασμός του, στον αιώνα μας, ήταν ιδιαίτερα παράτολμος και συμβόλιζε τις έντονες αντιθέσεις των κινημάτων αλλά και των τάσεων της μόδας. Η απέραντη ποικιλία του σχεδιασμού κοσμημάτων, η προσαρμοστικότητα και η μεταβλητότητά τους αποτελούν τα στοιχεία - κλειδιά που έλκουν ακόμη και σήμερα τους ενθουσιώδεις συλλέκτες τους. Το πνεύμα των στυλ έχει ενσωματωθεί στα κοσμήματα, με τα οποία ασχολήθηκαν μεγάλα ονόματα της τέχνης και της μόδας, όπως Lalique, Chanel, Lanvin και Schiaparelli.

jewells
jewellery

Μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας που συνδέεται με την πανάρχαια και πανανθρώπινη ανάγκη για καλλωπισμό και αντανακλά τις πνευματικές και αισθητικές αξίες του Ελληνισμού σε όλες τις φάσεις της ιστορικής του διαδρομής. Η προσωπική βιωματική χροιά του κοσμήματος, αλλά και η συνέχειά του από τα παλιά, οικεία, σχήματα, που οδηγούν, χωρίς κενά στις μέρες μας, μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την ιστορία από μια ειδική οπτική γωνία, στενά συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή και τις νοοτροπίες της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές και διανοητικές επιρροές διαφόρων κινημάτων όπως το Art Nouveau, το Art Deco, Bauhaus, Arts & Crafts, Edwardian style, ο αφαιρετισμός, αλλά και τις επιρροές μεγάλων πολιτικό - ιστορικών γεγονότων όπως ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος και τα πολιτικά κινήματα του τέλους της δεκαετίας του (φιλειρηνισμός, παιδιά των λουλουδιών, διεθνισμός). Πρώτα όμως θα κάνουμε μία μικρή εισαγωγή για την εξέλιξη του κοσμήματος από την εμφάνισή του, κατά την διάρκεια της ιστορίας. «Ο άνθρωπος πρώτα στολίστηκε και μετά ντύθηκε» υποστηρίζουν οι μελετητές και η μακραίωνη διαδρομή του κοσμήματος από τις πρώτες συγκινητικές απόπειρες του ανθρώπου της νεολιθικής εποχής να ομορφύνει και να προσελκύσει το ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου του, με ότι έβρισκε γύρω του σε αφθονία (κόκαλα από ζώα, όστρακα, πηλό, λίθο).

Κοσμήματα στην πιο βασική τους μορφή έχουν χρησιμοποιηθεί από την αυγή της δημιουργίας του ανθρώπου. Αποδεικτικά στοιχεία για τους πρώτους ανθρώπους χρονολογείται πριν 6 ως 7 εκατομμύρια χρόνια, με βάση την πρόσφατα ανακαλύφθηκε το κρανίο που βρέθηκε στην Κεντρική Αφρικανική χώρα του Τσαντ. Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν το παρατσούκλι «Touma?," αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά για τη ζωή τους. Μέχρι πρόσφατα, οι ερευνητές είχαν πιστέψει ότι η ικανότητα χρήσης / εκτιμήσουν συμβολισμός δεν είχε αναπτυχθεί έως ότου οι άνθρωποι είχαν μεταναστεύσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου 35.000 έως 40.000 χρόνια πριν, αλλά τώρα φαίνεται σαν τη σπίθα της δημιουργικότητας αναφλέχτηκε πολύ νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν.

Editor's rating

{REVIEW}

label=Συνολικά

decimal=0

max=5

Πρωτοτυπία=4

Περιεχόμενο=5

Σχεδιασμός=5

Ευκολία=4

Διασκέδαση=5

{/REVIEW}

(1 Vote)
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time