Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
<

Italian meatballs

Στο σπίτι μας είμαστε φανατικοί κιμαδοφάγοι (σε λογικά πλαίσια βέβαια) και συνηθίζουμε να τον μαγειρεύουμε με διάφορους τρόπους, , όπως πχ παστίτσιο, λαζάνια, σουτζουκάκια, γιουβερλάκια, και όλων των ειδών τους κεφτέδες...

Έτσι λοιπόν, μετά τους Πορτογαλικούς κεφτέδες, ήρθε η σειρά των Ιταλικών, οι οποίοι ως φυσικό επόμενο, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους κεφτέδες των άλλων Μεσογειακών χωρών, είναι όμως εξίσου νόστιμοι...Θα βρείτε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, εγώ κάνω μία πολύ απλή συνταγή, και αυτήν θα σας δείξω :)

Yellow color

Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ( κανονικά θα εφτιαχνα 1 κιλό, αλλά τα μικρά μου ζήτησαν και Ελληνικούς κεφτέδες, οπότε κράτησα μισό κιλό για την άλλη συνταγή)

2-3 φέτες ψωμί (εγώ είχα ολικής άλέσεως, οπότε έβαλα απ' αυτό)

1 αυγό

1 κρεμμύδι + 2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένα

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (ξέχασα να πάρω από το μάρκετ και τελικά έβαλα μισή κούπα ένταμ)

φρέσκο ψιλοκομμένο μαιδανό + ξερή ρίγανη τριμμένη

γάλα για το μούλιασμα του ψωμιού

ντομάτα σάλτσα για μακαρόνια (όποια σας αρέσει, εγώ πήρα με κρεμμύδι -σκόρδο)

αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα

αλεύρι- φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο για το τελικό μαγείρεμα

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε...(Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά)

Μέσα σε βαθύ μπωλ, βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο,  το μουλιασμένο ψωμί, τον κιμά, το τυρί, το αυγό, τον μαϊδανό και την τριμμένη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση! 

Ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά...(στη φωτό, ο κιμάς για τα Ιταλικά κεφτεδάκια μέσα στο μπλε μπωλ, και ο κιμάς για τους Ελληνικούς κεφτέδες, στο άσπρο μπωλ με τη μπλε ρίγα)

Όλη η διαδικασία με τα κεφτεδάκια αυτά είναι οτι πρέπει να τηγανιστούν πρώτα, και μετά να μαγειρευτούν με τη σάλτσα (περίπου όπως κάνουμε και τα σουτζουκάκια). Για το τηγάνισμα χρησιμοποίησα λάδι κανόλα, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, και στο μαγείρεμα να βάλετε ελαιόλαδο (όπως εγώ).

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν τελείως, επειδή θα τα βράσουμε και με τη σάλτσα)

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα να βράσει, μαζί με νερό, και όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο, ώστε να ενωθούν καλά τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγη ρίγανη, όπως και λίγη πάπρικα...

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα και άφηνουμε να βράσουνε μαζί, για κανένα μισάωρο σε μέτρια φωτιά, δοκιμάζουμε από αλάτι (και προσθέτουμε αν χρειάζεται)...

Σερβίρουμε με μακαρόνια σπαγγέτι (εγώ χρησιμοποιώ το πιο λεπτό που βρίσκω, το λένε vermicelli, και είναι αντίστοιχο του σπαγκέτι νο 10)

Τα κεφτεδάκια αυτά δεν έχουν στάνταρ μέγεθος, τα κάνετε όσο μικρά ή μεγάλα θέλετε...Με μισό κιλό κιμά μπορούν να βγουν μέχρι και 40-45 κεφτεδάκια του μεγέθους που έφτιαξα στη συνταγή αυτή...Πάντα όμως γίνονται με σάλτσα ντομάτας, και τρώγονται πολύ ωραία και σκέτα, με πατάτες  ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό σας αρέσει...Εγώ τα φτιάχνω αποκλειστικά με μακαρόνια, επειδή έχω επηρεαστεί ανεπανόρθωτα από το βίντεο που είδατε στην κορυφή του ποστ :)

 

(0 votes)
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time