Logo
Print this page

Πάσχα των Ελλήνων

Τελικά και πέρα απο όλους τους φόβους μου για το πρώτο μας Πάσχα εκτός χώρας, μια χαρά πήγαν τα πράγματα...Οι Νεοζηλανδοί μάλλον με ενδιαφέρον και με περιέργεια μας άκουγαν ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα να περιγράφουμε τα έθιμά μας...

Η βαφή των αυγών ήρθε αεροπορικώς απο Αυστραλία...

Το στεφάνι της Σταύρωσης...

Ο Επιτάφιος, και η έξοδος από την εκκλησία, το βράδυ της Μ.Παρασκευής...Τα λουλούδια ήρθαν απο τους κήπους των σπιτιών των μελών της Ελληνικής κοινότητας, απο ολόκληρο το Νότιο Νησί...

Η μαγειρίτσα, με τα μισά απο τα υλικά που συνήθως την φτιάχνουμε στο σπίτι...Και πάλι καλά να λέμε...

Η ώρα της Ανάστασης μέσα στην κατάμεστη εκκλησίτσα της κοινότητας, και τα πιο γλυκά θηρία του Ελληνικού σχολείου...

Τα τραπέζια με τα φαγητά, ανήμερα το Πάσχα...Ο καιρός δεν βοήθησε ωστε να μπουν σούβλες, και το κρέας, αν και ψήθηκε τελικά στον φούρνο, ήταν πεντανόστιμο...Χριστός Ανέστη λοιπόν φίλοι μου, από την μακρινή Νέα Ζηλανδία...Ελπίζω να περάσατε κι εσείς όμορφα, και του χρόνου να είμαστε καλά και να γιορτάσουμε και πάλι, μ' αυτούς που αγαπάμε!!!

(0 votes)
Use of this site constitutes acceptance of our user agreement (effective 3/21/12) and privacy policy (effective 3/21/12).
Your privacy rights. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Ion o mikros.