Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
<

Καλωσήρθατε!

demo header_style2
Λέγομαι Κρομμύδας Ανδρεάδης Μιχαήλ κι από την σχολική χρονιά (ημερολογιακό έτος) 2009 διδάσκω την ελληνική γλώσσα στο Ελληνικό σχολείο του Κράιστ-τσερτς (Christchurch) Νέας Ζηλανδίας. Γεννήθηκα στα τέλη του 1960 στην πόλη της Καρδίτσας Μητρόπολη και ζω από το 1967 στην όμορφη πόλη του Βόλου απ' όπου κι εμπνεύστηκα και το όνομα του σχολείου Αργοναύτες (Argonauts).To ιστολόγιο αυτό σκοπό έχει την διάδοση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και κυρίως την βαθύτερη αναζήτηση στην νεότερη ελληνική ποίηση και λογοτεχνία.

 

 

Κοιτώντας τους μαυροκέφαλους γλάρους να ισορροπούν μαγικά στις κάτασπρες φτερούγες τους , να σχίζουν τον ορίζοντα με τα κίτρινα ράμφη τους , να καθρεφτίζονται περήφανοι στα ήρεμα νερά του κόλπου, σκέφτηκα πως η μοναδική ελπίδα να ταξιδέψω ήταν το πέταγμα μαζί τους.

Η σκέψη με τυραννάει από τότε, αν και κατάφερα να κάνω κάποια ταξίδια στις χώρες του ονείρου, ταξίδια όχι μακρινά κι εξωτικά, μα ταξίδια σε βάθος και περιεχόμενο.

Πότε-πότε , δοκιμάζω την υφάλμυρη γεύση της ποίησης βουτώντας στα βαθιά νερά της. Κι οι γλάροι στέκονται εκεί πιο πέρα διακριτικοί, παρ όλη την γνώση της μοναδικής τους υπεροχής, περιμένοντας την επόμενη ριπή αέρα να τα ανασηκώσει στα ουράνια.

Χρόνια μετά ως νέος μετανάστης ένιωσα την γλυκόπικρη γεύση του νόστου ατενίζοντας τους ίδιους φτερωτούς μου φίλους στην παραλία του New Brighton. Εκεί διαπίστωσα πως όπου κιι αν ταξιδέψεις η πατρίδα σου σε πληγώνει ενώ συνάμα συντροφεύει τις μακρινές κρυφές σου ελπίδες για γυρισμό.

Ελπίζω πως  χρόνο με το χρόνο και με τη βοήθεια των ξενιτεμένων φίλων μου (που μπορεί να αισθάνονται μετανάστες στη δική τους γη!) η πίκρα θα δώσει τη θέση της  σε φτερωτά ταξίδια της ελπίδας για μια καλλίτερη κι ανθρωπινότερη μητέρα γη...

(0 votes)
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time